Naše vína.
zaslat ceník vín/ objednat si
Víno je možné objednat prostřednictvím telefonu či vypsat vybraná vína do tohoto dotazníku
Bílá vína
Frizzante
polosladké jemně perlivé víno, moravské zemské víno, 2021
Jemně perlivé polosladké víno z odrůdy Müller Thurgau s okouzlující aromatikou muškátu a lučních květin. Po prvním doušku lze v chuti vnímat ovocitost s nádechem rybízu. Víno je velmi šťavnaté, osvěžující, vhodné do horkých letních dnů.
Vinařská obec: Dolní Kounice
Viniční trať: Karlov
Alk. 11,5% obj.
Zbytkový cukr 16,4 g/l
Titrovatelné kyseliny 6,3 g/l
Cukernatost při sběru 19° NM
Frizzante rosé
polosladké jemně perlivé, moravské zemské víno 2023
Jemně perlivé polosladké víno z odrůdy Frankovka. Ve skleničce přetrvává ovocitý vjem s tóny lesního ovoce a malin. Víno je osvěžující a vhodné především do horkých letních dnů.
Vinařská obec: Dolní Kounice
Viniční trať: Karlov
Alk. 12,0%
Zbytkový cukr 18,1 g/l
Titrovatelné kyseliny 7,1 g/l
Cukernatost při sběru 20° NM
Müller Thurgau
polosuché, moravské zemské víno, 2021/22
Víno má světle zelenkavou barvu, která vznikla reduktivním stylem výroby.
Ve vůni nabízí komplexnost, ve které se snoubí ovocitost s jemným nádechem muškátu. Svěží chuť na jazyku příjemně připomíná bílý rybíz a grep. Víno lze snoubit s kuřecím masem, sýry, či lehké saláty a těstoviny.
Vinařská obec Novosedly na Moravě
Viniční trať: Stará Hora
Alk. 11,5% obj.
Zbytkový cukr 6,0 g/l
Titrovatelné kyseliny 7,4 g/l
Cukernatost při sběru 19,5° NM
Veltlínské zelené I.
suché, moravské zemské víno, 2021
Stará odrůda z dolního Rakouska.
Má zlatozelenou barvu a vůně je vícevrstevnatá - od květinového aroma přes citrusový nádech až ke kořenitosti,, tóny chřestu či lipového květu. Zkrátka krásné extraktivní víno s pikantní kyselinkou v chuti, jehož pepřová dochuť perfektně přispívá k celkovému charakteru.
Doporučujeme podávat k rybám, bílému masu a tvrdým sýrům.
Podle tratě i odlišných stylů výroby jedné odrůdy je Veltlín dělen na tři typy.
- Hrozny pro výrobu šťavnatého Vetlínu, pochází ze znojemské podoblasti, a to přímo z viniční tratě Pustiny v obci Hrádek u Znojma. Jedná se o panenský sběr, tedy první sklizeň nově vysazené vinice. Macerace hroznů probíhala neobvyklých 24 hodin, tím je vysoce podpořený místní terroir.
Veltlínské zelené II.
suché, moravské zemské víno, 2021
Stará odrůda z dolního Rakouska.
Má zlatozelenou barvu a vůně je vícevrstevnatá - od květinového aroma přes citrusový nádech až ke kořenitosti,, tóny chřestu či lipového květu. Zkrátka krásné extraktivní víno s pikantní kyselinkou v chuti, jehož pepřová dochuť perfektně přispívá k celkovému charakteru.
Doporučujeme podávat k rybám, bílému masu a tvrdým sýrům.
Podle tratě i odlišných stylů výroby jedné odrůdy je Veltlín dělen na tři typy.
- Hrozny lehkého květinového Veltlínu jsou z viniční tratě Nová hora patřící do vinařské obce Moravské Bránice a také zařazené do znojemské podoblasti. Víno je svěží, lehké a nabízí dojem bílého pepře, který je pro tuto odrůdu typický.
Veltlínské zelené III.
suché, moravské zemské víno, 2021
Stará odrůda z dolního Rakouska.
Má zlatozelenou barvu a vůně je vícevrstevnatá - od květinového aroma přes citrusový nádech až ke kořenitosti,, tóny chřestu či lipového květu. Zkrátka krásné extraktivní víno s pikantní kyselinkou v chuti, jehož pepřová dochuť perfektně přispívá k celkovému charakteru.
Doporučujeme podávat k rybám, bílému masu a tvrdým sýrům.
Podle tratě i odlišných stylů výroby jedné odrůdy je Veltlín dělen na tři typy.
- Pro třetí, speciální Veltlín byly použity mošty I. a II.. Jejich kvas probíhal v dřevěném francouzském sudu a víno nadále zrálo v sudu na kvasničných kalech, kde byla také využita metoda battonage. Jedná se o víno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého. Víno je díky kvasničným kalům nádherně plné a vícevrstevnaté.
Ryzlink vlašský
suché, moravské zemské víno, 2023
Ryzlink vlašský neboli Welschriesling, patří mezi nejpěstovanejší odrůdy u nás. Je typický především pro Pálavu a mikulovskou podoblast.
Zelenkavá barva ve skleničce nabízí lehkost vína, ovocnost a uhlazený projev. Ve vůni lze cítit rybíz, angrešt nebo luční kvítí. Křupavá kyselinka v chuti je dána odrůdou a podpoří dynamiku a šťavnatost vína. Dále pak v chuti vyzrálejších ryzlinků lze cítit medovost až rozinkovost.
Ryzlink je vhodný k předkrmům, salátům, rybám nebo zabijačkovým dobrotám. Vyšší zbytkový cukr v těchto vínech lze kombinovat s polévkami, paštikami nebo sýry s bílou nebo modrou plísní.
Vinařská obec Pasohlávky
Viniční trať Římská vrch
Alk. 13% obj.
Zbytkový cukr 3,1g/l
Titrovatelné kyseliny 6,9 g/l
Cukernatost při sběru 22° NM
Ryzlink rýnský
suché, moravské zemské víno, 2022
Odrůda nazývaná víno králů a král vín je ve světě nazývána Riesling. Typický je zelenožlutý barevný projev mladších ročníku této odrůdy je velmi typický. V aroma lze cítit meruňky čí broskve a v nazrálejších vínech najdeme květnaté a kořenaté tóny jako třeba lípy nebo lučních květů. Ryzlink v chuti jsou při delším ležení v lahvi až petrolejové.
Vhodný k uzenému, rybám nebo drůbeži a telecímu. Velmi dobrá kombinace je tako s asijskou kuchyní.
Vinařská obec Hrádek u Znojma
Viniční trať Pustina
Alk. 12% obj.
Zbytkový cukr 8,1g/l
Titrovatelné kyseliny 7,9 g/l
Cukernatost při sběru 21° NM
Rulandské bílé
polosladké, moravské zemské víno, 2021
Odrůda původem z francouzského Burgundska. Víno se světlejší barvou a odlesky lipového květu. Ve vůni je značně rozpoznatelný zralý ananas s vinohradnickou broskví. Víno je šťavnaté a vyvážené, díky lehkému zbytkovému cukru, ale i kyselince, senzoricky působí velmi hladkým dojmem. Ve snoubení s jídlem je vhodné podávat k bílému masu nebo polévkám.
Vinařská obec Novosedly na Moravě
Viniční trať Stará Hora
Alk. 11,6% obj.
Zbytkový cukr 11,9g/l
Titrovatelné kyseliny 7,8 g/l
Cukernatost při sběru 21° NM
Rulandské šedé
polosuché, moravské zemské víno, 2021
Oblíbená stará francouzská odrůda, která má v tomto podání světle zlatavou barvu. Ve vůni je ovocitost zastoupená hruškou a broskví a v chuti je znatelný medový výraz. Charakteristické pro toto víno je, že na jazyku jeho elegance pobízí k dalšímu a dalšímu doušku. Skvěle se snoubí s krémovými polévkami a plísňovými sýry.
Vinařská obec Novosedly na Moravě
Viniční trať: Nad Sklepy
2021
Alk. 12,5% obj.
Zbytkový cukr 11,7g/l
Titrovatelné kyseliny 7,8 g/l
Cukernatost při sběru 20,5° NM
Chardonnay
suché, moravské zemské víno, 2021
Velmi oblíbená stará burgundská odrůda, dřív zaměňována s Rulandským bílým. Barva světlá s mírným nádechem zlatavé. Instenzivní vůně tropického ovoce s florálním podtextem. V chuť je znatelný vyzrálý banán a vodní meloun. Přímé, lehké víno, které svým jemným charakterem a mírným zbytkovým cukrem potěší. Kombinace s rybami či mořským masem je úžasná. Vhodné jsou i omáčky a hustější polévky.
Vinařská obec: Novosedly na Moravě
Viniční trať: Stará Hora
Alk. 13,0 % obj.
Zbytkový cukr 4,2g/l
Titrovatelné kyseliny 7,4 g/l
Cukernatost při sběru 21° NM
Chardonnay II. z dubového sudu
V tomto jedinečném ročníku je možne vschutnat si i zajímavý druhý styl Chardonnay jehož kvas probíhal v dřevěném francouzském sudu 225l. Víno nadále zrálo v sudu na kvasničných kalech, kde byla také využita metoda battonage. Jedná se o víno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého. Víno je díky kvasničným kalům nádherně plné a vícevrstevnaté.
Solaris
polosuché, moravské zemské víno, 2021
Tato odrůda vznikla křížením odrůdy Merzling x Gm 6493 v Německu. Zlatavá barva ukazuje perfektní vyzrálost hroznů. Ve vůni je možné najít muškát a uzrálý ananas, který je znatelný i v chuti. Dále dominují citrusové tóny a žlutý meloun. Vyšší kyselina doplňuje zbytkový cukr ve víně. Vhodné k výrazným sýrům a bílému masu.
Vinařská obec: Jevišovka
Viniční trať: Rebry
Alk. 12 %obj.
Zbytkový cukr 11 g/l
Titrovatelné kyseliny 8,0 g/l
Cukernatost při sběru 21° NM
Muscaris
polosuché, moravské zemské víno, 2021
Německá odrůda, která vznikla křížením Solaris x Muškát žlutý. Ve skleničce se setkáme se světlou limetovou barvou. Ve vůni okouzlí bohatým nádechem muškátu a citrusů. Rozkrojené citrusové plody se objeví také v intenzivní chuti, která nabízí plnost a šťavnatost, a to díky snoubení zbytkového cukru a pikantní kyselinkou. Perzistence vína je velmi dlouhá a příjemná, pobízí k dalšímu doušku tohoto vína.
Vinařská obec: Jevišovka
Viniční trať: Rebry
Alk. 12,5 % obj.
Zbytkový cukr 6,3 g/l
Titrovatelné kyseliny 10,1 g/l
Cukernatost při sběru 22,5° NM
Savilon
polosladké, moravské zemské víno, 2021
Tato interspecifická odrůda byla vyšlechtěna v České republice. Vznikla zkřížením odrůd Rakiš (VBxVČR) x Merlan. Světle zelenkavá barva poukazuje na svěžest vína, díky vyššímu zbytkovému cukru vytváří ve sklenici nádherné slzy. Ve vůni si zamilujete odstín hluchavky a angreštu či broskve, která je znatelná i v chuti. Kromě nich dominují broskvové tóny. Vyšší kyselina doplňuje zbytkový cukr ve víně a tvoří jeho šťavnatost. Je vhodné zejména k výrazným sýrům a bílému masu.
Vinařská obec: Jevišovka
Viniční trať: Rebry
Alk. 13 % obj.
Zbytkový cukr 12,5 g/l
Titrovatelné kyseliny 7,5 g/l
Cukernatost při sběru 23° NM
Červená a rose vína
Rosé Karlov - nedostupné
Představujeme Vám rosé Karlov z odrůdy Frankovka, jehož jemná lososová barva potěší každé oko. Ve vůni vás příjemně pošimrá noblesní vůně višní s delikátním závojem smetany. V chuti najdete lehký červený grapefruit a nebývalou šťavnatost - to díky zbytkovému cukru a příjemné kyselince. Víno je hravé a líbivé. Krásně se hodí k zeleninovým salátům, těstovinám nebo mořským plodům.
Cuvée Karlov - připravujeme
Ovocité cuvée má granátovou barvu s odlesky rybízové marmelády. Vůně nabízí přezrálé tmavé ovoce s linkou dřeva a koření. V chuti jsou výrazné povidlové tóny s působivou kyselinkou. Profil tohoto vína je široký a vícevrstevnatý. Ovocnost a dřevo se skvěle spojilo se samotným vínem.
Cuvée Honor
suché, moravské zemské víno, 2021
Cuvée Honor z odrůd Frankovka a Cabernet Moravia pochází z viniční tratě Nová hora. Název vznikl z úcty ke staré vinici, která se nachází tamtéž. Je oblíbené zejména pro svou silnou granátovou barvu a komplexní vůni, ve které si vychutnáte tóny vanilky a lesních plodů. Je oblíbené pro svou výjimečně hedvábnou a bohatou chuť, korunovanou tóny ostružin, které jsme docílili vyváženým poměrem odrůd. Doporučujeme servírovat s paštikami, tmavým masem a steaky, nebo k játrům.
Vinařská obec: Moravské Bránice
Viniční trať: Nová Hora
Alk. 13,0% obj.
Zbytkový cukr 0,2 g/l
Titrovatelné kyseliny 6,1 g/l
Cukernatost při sběru 21°NM
Cuvée Moravský Granát
suché, moravské zemské víno, 2021
Nekomplikované cuvée z odrůd Frankovka, Svatovavřinecké a Modrý Portugal. Prolnutí těchto tří odrůd v určitém poměru vytvoří ve vašich sklenicích granátovou barvu vína. Modrý Portugal dává uhlazenost a eleganci, Svatovavřinecké ovocný charakter a Frankovka díky svým kyselinám dynamičnost a noblesu. Víno nemá razantní třísloviny, je spíše jemnější.
Neuděláte chybu, pokud je budete kombinovat s pokrmy, jako je studená kuchyně, drůbež či králík.
Vinařská obec: Moravské Bránice
Viniční trať: Nová Hora
alk: 13,0% obj.
Zbytkový cukr 0,2 g/l
Titrovatelné kyseliny 5,9 g/l
Cukernatost při sběru 21°NM
Frankovka
suché, moravské zemské víno, 2021
ocenění MEDITRINA - velká zlatá medaile 2024
Pravděpodobně starobylá odrůda z Německa, která má sytě granátovou barvu. Vůně nabízí plnost a ovocitost s lehkou linkou dřeva. Chuť je dynamická díky dolnokounickému terroir, které je známo svými kyselinami. Kořenitost a mohutnost vína na jazyku příjemně překvapí. Jeho půvab a osobitost jsou dány zejména chutí zavařené višně a přezrálé švestky; jemná tříslovina už je pomyslnou třešničkou, která doladí harmonii vína. Mimořádně vhodné snoubit s jídly, jako jsou jako steaky z červeného masa, paštiky a játra.
alk. 13,0% obj.
Zbytkový cukr 0,3 g/l
Titrovatelné kyseliny 5,8 g/l
Cukernatost při sběru 24°NM
Cabernet Moravia
suché, moravské zemské víno, 2021
Odrůda vyšlechtěna v České republice křížením Zweigeltrebe a Cabernet Franc.
Barva je bohatě rubínová, ve vůni zaujme velmi intenzivně tmavé ovoce. Chuť je příjemně kulatá díky tonům ostružin a červeného rybízu, jehož listy (a nádech dřeva) vytváří charakteristický rukopis.
Kyselinka, jež dělá kostru vínu, jej drží stále v pěkném stavu a svěžesti.
Víno zrálo v akátovém sudu 600l přes 12 měsíců.
Vhodné kombinovat s kořenitými omáčkami, tmavým masem, paštikami a játry.
Vinařská obec: Moravské Bránice
Viniční trať: Nová Hora
alk. 13,0% obj.
Zbytkový cukr 0,3 g/l
Titrovatelné kyseliny 6,0 g/l
Cukernatost při sběru 21°NM